A LoveYourBelly egy olyan hasizomfejlesztő és regeneráló módszer, mely jótékony hatását speciális testtartással és légzéstechnikával fejti ki. A tréning alapítója és vezető oktatója Bagyinka Tímea 2004 óta foglalkozik a szétnyílt hasizommal.
A különböző gerinc - és ízületi betegségekben szenvedőknek valamint a szülés utáni szétnyílt hasizommal (rectus diastasis) rendelkezőknek nagyon korlátozott mozgásformák állnak rendelkezésükre, hogy fizikai állapotuk ne romoljon, de izmaik regenerálódjanak és fejlődjenek. A hagyományos hasizom erősítés adott esetekben több kárt okozhat, mint hasznot.
A tréning speciális mozdulatai teljes biztonságban végezhetőek ilyen élethelyzetekben is, hiszen a gyakorlatok végzése alatt a gerincet teljesen tehermentesítjük és célirányosan a hasizmok erősítésére fókuszálunk, kiiktatva minden egyéb kockázati tényezőt.
 
A gyakorlatok ajánlottak:
- ha szeretnénk megszabadulni a hason lévő zsírtömegtől
- különböző sérvvel rendelkezőknek (lágyéksérv, gerincsérv, köldöksérv)
- szülés, császármetszés utáni regeneráláshoz
- szülés utáni szétnyílt hasizom esetén
- kismamáknak (a terhesség 2. trimeszterétől a gyakorlatsor speciális változata végezhető)
- különböző nőgyógyászati betegségek (hormonzavar) miatti súlytöbblettel rendelkezőknek
- hát- és derékfájdalommal küzdőknek (igen, a hasizom megerősítése csökkenti, illetve meg is szünteti a panaszokat),
- mozgásszegény életvitel esetén,
- akik szeretnék felvenni a harcot a plusz kilókkal,
- mindenkinek, aki szeretne egészségesebben élni és szép lapos, izmos hasra vágyik.
A 3 órás tanfolyam alatt megtudhatsz minden fontosat a hasizom szerkezetéről, működéséről, fejleszthetőségéről,  elsajátíthatod a leghatékonyabb hasizom erősítő gyakorlatokat, melyeket otthon végezhetsz nap mint nap és megtanulhatod, hogy fogyókúra nélkül, az egészséges táplálkozásra és a tápanyagok megfelelő minőségű és mennyiségű bevitelére alapozva hogyan optimalizálhatod testzsírszázalékod és testsúlyod.
 
 
A szétnyílt hasizomról
 
A terhesség alatt nagyon sok esetben sérül az egyenes hasizom, eltávolodik egymástól a köldök vonalában, függőleges irányban. Ennek rengeteg oka lehet, amelyeket azonban kiküszöbölni nem lehet. A hasizomnak esztétikai funkciója mellet kitámasztó és megtámasztó szerepe is van. Ha sérül, sajnos nem tudja ellátni feladatait, amely nagyon megnehezítheti az anyukák életét és a baba emelgetése miatti fokozott terhelés miatt komoly betegségek is kialakulhatnak (pl.: sérvek, vizelet visszatartási problémák).
Ha megtanuljuk helyesen használni az izmainkat és a megfelelő gyakorlatokat végezzük, a hasizmok képesek megerősödni és az izmok közötti rés minimálisra csökkenthető.
 
 
 
 
 
Hogyan tudod megállapítani, hogy hány ujjnyira nyílt szét a hasizmod? 
 
Feküdj a hátadra, lábak hajlítva, mindkét talpad legyen a talajon, közel a fenekedhez. Helyezd az egyik kezed ujjait vízszintes irányban, köldök magasságban a hasadra. Lassan emeld meg a fejed. Ilyenkor megfeszül a hasizom és meg tudod állapítani a rés nagyságát.
 

 

 

Témát érintő újságcikkek:

 Marie Claire - szülés után is lapos has

Elixír cikk - A lapos has titka

Nők Lapja Psziché - A szülés nem akadály

Tanfolyam időpontok:  Minden kedden 13.30 órától és minden pénteken 17.00 órától

Helyszín: Miskolc, Stadion u. 45. 6 lph. 1/2. Aviva csengő

Jelentkezés: Zsámbok Ágota // Tel: 20/574-9932 // E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.